Eric Louis on perustettu 1940-luvulla. Les Celliers de la Paulinen viinitilan historia alkoi, kun nykyään pääviinintekijänä toimivan Eric Louisin isoisoäiti Pauline, vuonna 1860 alkoi myydä viinejään Loire laakson toreilla. Tila on sijainnut Thauvenayssa, keskellä Sancerren viinialuetta sukupolvien ajan ja Ericin suku on usean sukupolven viinintekijöitä. Ericin tavoitteena on valmistaa huippulaatuisia viinejä yhdistäen perinteisiä viininvalmistusmenetelmiä modernien tilojen ja laitteiden kanssa. Eric Louis haluaa valmistaa viinejä jotka ovat tyypillisiä alueelleen, mutta joissa kuitenkin on oma persoonansa. Maaperä koostuu 2/3 savi-kalkkikivestä ja 1/3 piikivestä ja kaikkiaan viinitarhoja on 35 hehtaaria. Tila on sitoutunut ympäristöasioihin jo vuosia; 2019 lähtien HVE – High Environmental Value -taso 3 sertifioitu ja vuonna 2020 se aloittanut siirtymisen luomuviljelyyn Ecocert-merkillä.