Tarina – 26.3.2025
Woven Whisky Makers on moderni ja progressiivinen skotlantilainen blendiviskibrändi Leithistä, Edinburghista. Yritys perustettiin vuonna 2021 viiden ystävän toimesta, jotka jakoivat yhteisen intohimon viskiä kohtaan ja halusivat haastaa perinteiset käsitykset blended-viskien laadusta ja arvostuksesta. Brändin tavoitteena on luoda ainutlaatuisia ja korkealaatuisia sekoituksia, jotka vetoavat sekä perinteisiin viskin ystäviin että uusiin kuluttajiin.
Wovenin perustajat, Duncan McRae, Peter Allison ja Nick Ravenhall, uskovat, että viskin tulee olla enemmän kuin vain juoma; sen tulisi olla kokemus, joka herättää tunteita ja luo muistoja. Heidän lähestymistapansa blendaamiseen keskittyy makuun ja elämykseen, ei pelkästään teknisiin yksityiskohtiin, kuten tislaamon nimeen, tynnyrityyppiin tai ikään. Tämä vapauttaa heidät ennakko-odotuksista ja antaa mahdollisuuden luoda jotain todella ainutlaatuista. Ystävykset ovat kaikki tahoillaan työskennelleet juoma-alalla, joten he tietävät mistä puhuvat. Skottiblendit ovat muodostuneet aikojen saatossa ilmentämään hyvin samantyyppisiä asioita, kuten puhdasta vettä, vehreitä nummia, peuransarvia – paikallista floraa ja faunaa. Woven sen sijaan haluaa olla paljon muutakin.
Wovenilla pyritään vapauttamaan viski maantieteellisistä rajoitteista, jotka yleensä määrittelevät tuotteita. Heidän ainoa näkökulmansa tähän kategoriaan on maku, ja he etsivät inspiraatiota käytännöistä muilta aloilta, kuten tekstiilialalta, parfyymiteollisuudesta, konjakin valmistuksesta tai kahvista.
Woven Whisky Makersin tuotevalikoima koostuu muutamasta ”core-tuotteesta” sekä rajoitetuista eristä, kokoelmista. Jokainen erä on suunniteltu heijastamaan tiettyä tunnelmaa tai muistoa.
Wovenin viskit ovat saaneet tunnustusta myös alan palkintojen muodossa. Esimerkiksi heidän “Homemade” -blendinsä sai pronssia World Whiskies Awards 2024 -kilpailussa. Tuomariston mukaan viskissä on monimutkainen tuoksu, jossa on puulastuja, vaniljaa, punaista hedelmää ja kuivattuja aprikooseja. Maku on täyteläinen, tammen maustama ja rikas, mutta elegantti ja hyvin tasapainoinen, ja siinä on pitkä, miellyttävä jälkimaku. Myös Drinks International on rankannut Wovenin sijalle 29 “The World Most Admired Whiskies” -listalle, mikä on nuorelle brändille varsin merkittävä sijoitus.
Suomeen Woven rantautui Brukettin kumppanina vuonna 2024. Uusin kokoelmajulkaisu, eli erikoispullote, on Friends in the North, jossa on pohjoismaisten tislaamojen, Kyrö Distilleryn (Suomi), High Coast Distilleryn (Ruotsi), Agitator Whiskymakaren (Ruotsi) sekä Feddie Ocean Distilleryn (Norja) viskejä yhdistettynä skottitislaamo North Britishin single grain -viskiin. Perusvalikoimasta löytyy Homamade, Superblend ja Hemispheres -viskit. Tutustu koko valikoimaan täällä.
Woven näyttää esimerkkiä siitä, miten perinteitä kunnioittaen voidaan luoda jotain uutta ja jännittävää viskimaailmaan. Löydät Wovenin tuotteita sekä Bottlescoutsin verkkokaupasta, josta voit tilata tuotteet suoraan kotiovellesi, tai Alkon valikoimasta. Wovenin viskit ovat saatavilla myös ravintolamyyntiin Winettosta.
Pientuotantoa Fiskarsin ruukissa
Tarina – 17.2.2025
Ägräs Distillery on suomalainen käsityöläistislaamo Fiskarsin idyllisessä ruukkikylässä. Brändin juuret ulottuvat syvälle suomalaiseen käsityöperinteeseen sekä kansanperinnettä. Ägräs Distilleryn tarina on hyppysellinen villiyrttejä, häivähdys Mikael Agricolaa ja iso annos pientuottajuutta.
Tislaamon nimi, Ägräs, juontaa juurensa muinaissuomalaisesta mytologiasta, jossa Ägräs oli kasvillisuuden ja hedelmällisyyden jumala. Tämä nimi kuvastaa tislaamon sitoutumista luonnon kunnioittamiseen ja kestävään kehitykseen. Juuri Mikael Agricola on ensi kertaa maininnut Ägräksen kirjoituksissaan 1700-luvulla. Nimi saattoi esiintyä siihen aikaan myös muodossa Ekres, Äyräs tai Äkräs.
Ägräs Distilleryn tuotevalikoima on laaja ja monipuolinen. Tislaamo tunnetaan erityisesti sen korkealaatuisista gineistä sekä akvaviitista, jotka ovat saaneet kansainvälistä tunnustusta. Tuotteissa hyödynnetään pitkälti kotimaisia yrttejä ja tuotteita kehitetään kotimaisista lähtökohdista. Nokkos- ja porkkanalonkerot ovat hyviä esimerkkejä tästä.
Ägräs Distilleryn tuotteita on saatavilla Alkoissa, päivittäistavarakaupoissa, ravintolamyynnissä sekä Veitsitehtaan myymälässä. Osa tuotteista on lisäksi saatavilla Bottlescoutsin verkkokaupasta suoraan kotiovellesi.
Yksi Ägräs Distilleryn ominaispiirteistä on sen sitoutuminen kestävään kehitykseen ja ympäristöystävällisiin toimintatapoihin. Tislaamo sijaitsee ISO 14001 -sertifioidulla Brukettin juomatehtaalla vanhalla veitsitehtaalla. Brändi käyttää paikallisia raaka-aineita aina kun mahdollista ja pyrkii minimoimaan ympäristövaikutuksensa. Katolla sijaitsevat aurinkopaneelit tuottavat sähköä tislaamon käyttöön ja kiertotaloushengessä yhteistyötä tehdään saman katon alla sijaitsevien Noita Wineryn ja Fiskarsin Panimon kanssa. Esimerkiksi Noita Wineryn naturalviinien tuotantoon käytetyt rypäleet saavat uuden elämän tislaamon puolella muuntautuen brandyksi. Ägräs Distilleryn tuotteet valmistetaan pienissä erissä päätislaaja Marttaleena Ruohomaan johdolla.
Tislaamon vierailukeskus Fiskarsissa tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Ägräksen, Fiskarsin Panimon ja Noita Wineryn toimintaan ja tuotteisiin. Vierailijat voivat osallistua opastetuille kierroksille, joilla he pääsevät näkemään tislausprosessin läheltä ja oppimaan lisää tislaamon historiasta ja filosofiasta. Kierroksen päätteeksi vierailijat voivat maistella tislaamon tuotteita ja nauttia esimerkiksi cocktaileja baarin puolella. Lue lisää vierailusta Veitsitehtaan sivuilta. Tervetuloa!
Viinimaailma muuttuu ja Noita Winery on muutoksen eturintamassa. Naturalviinit (tunnetaan myös lempinimellä natuviinit tai virallisemmalla nimityksellä alkuviinit), ovat kasvattaneet suosiotaan etenkin vastuullisuustietoisten kuluttajien keskuudessa, jotka erityisesti arvostavat ekologista tuotantotapaa.
Luomurypäleitä Itävallasta
Suomi ei ole tunnettu viinituotteistaan, eikä se edes ole Euroopan Unionin silmissä viinintuottajamaa. Tiesitkö, että tästä syystä Suomessa rypäleistä tuotettuja viinejä ei saa edes kutsua viineiksi?
Noita Winery ostaa suurimman osan rypäleistä Itävallan Burgenlandin alueelta, Hafnereiden viinitilalta. Luomurypäleet poimitaan käsin ja toimitetaan välittömästä kylmäkonteissa Fiskarsiin, missä rypäleiden käsittely alkaa heti rekan kurvatessa pihaan. Viinin valmistukseen puututaan mahdollisimman vähän: käyminen tapahtuu villihiivojen avulla, tuotteita ei suodateta tai kirkasteta, ja niihin lisätään hyvin vähän tai ei lainkaan sulfiitteja. Siksi niitä kutsutaan naturalviineiksi.
Naturalviiniä eli natuviiniä suomalaisista rypäleistä
Noidalla on tehty natuviiniä myös kotimaisista Solaris-rypäleistä, joita on saatu viljelijältä Kesälahdelta. Saatavuus riippuu aina satovuodesta. Vuosi 2024 oli sopivan lämmin ja aurinkoinen, ja rypäleet saivat kypsyä hyvin kypsiksi. Näin ollen seuraava vuosikerta Polaris-nimistä Noita Wineryn alkuviiniä tulee myyntiin keväällä 2025.
Miten valmistus tapahtuu?
Noita Winery yhdistää perinteet ja modernin ajattelun ainutlaatuisella tavalla. Rypäleiden käsittelyyn kuuluu esimerkiksi perinteinen paljain jaloin tallominen ja toisaalta, valmistus on naturalviineille tyypillinen; mahdollisimman ekologinen ja alkuviinin luonnonmukaista valmistumista kunnioittava.
Noita Winery toimii Veitsitehtaalla Fiskarsin ruukissa. Tehtaan katolla on pitkä rivi aurinkopaneeleja, joilla saadaan yli kolmannes energiankäytöstä katettua kesäkuukausina. Samassa rakennuksessa valmistuu myös Fiskarsin Panimon oluita, joiden maustamiseen käytetään Noidan tuotteiden valmistuksesta ylijääneitä rypäleenkuoria. Saman katon alla sijaitsee myös Ägräs Distillery, joka hyödyntää nuo samaiset kuoret tislaten massaa pontikaksi. Vielä tämän jälkeen viimeiset rippeet viedään biokaasun tuotantolaitokselle.
Noita Winery on aktiivisesti mukana edistämässä suomalaisen viinikulttuurin kehittymistä. Viini ei ole vain ulkomaiden eksotiikkaa – sen kuuluu olla kotimainen ylpeyden aihe ja vientituote.
Mistä Noita Wineryn brändissä on kyse?
Noita Winery on saanut nimensä noidista ja magiasta – mystisistä hahmoista sekä ilmiöistä, jotka ovat kautta aikojen olleet yhteydessä luontoon, intuitioon ja muodonmuutoksiin. Tämä nimi heijastaa Noidan tapaa työskennellä alkuviinin kanssa: kunnioittaen luonnon rytmiä ja muuttaen yksinkertaiset raaka-aineet alkuviiniksi.
Noita Winery hyödyntää mytologiaa esimeriksi tuotteiden nimeämisessä. Esimerkiksi Baba Yaga on vanha slaavilainen taruhahmo ja Enuma Elis babylonialainen luomismyytti.
Brändin on perustanut pääviinintekijänä toimiva britti, pienpanimopuolella kokemusta pitkään kartuttanut Simon McCabe. Värikkään ilmeen takana on Simonin entinen bändikaveri, Daniel Wilson.
Ensimmäinen ”urban winery” Suomessa
Noita Wineryn kotipaikka on ei-niin-urbaanissa, pittoreskissa Fiskarsin ruukkikylässä. Maailmalla käsite urban winery tunnetaan New Yorkin ja Lontoon kaltaisissa metropoleissa nimenomaan kaupungissa sijaitsevina pieninä viinimöinä, jotka ostavat Noidan tavoin rypäleet toisaalta, mutta viinivalmistus tapahtuu kaupungin sykkeessä. Urban wineryn konsepti tuo viininvalmistuksen sinne, missä suuri osa tuotteiden kuluttajista on. Tämä ei ainoastaan tuo (alku)viiniä lähemmäs kuluttajaa, vaan myös avaa ovet viininvalmistuksen prosessiin. Vaikka Fiskarsiin onkin Helsingistä ja Turusta reilun tunnin matka, niin Suomessa ei ole toista vastaavaa toimijaa, joka tekisi kaupallisia naturalviinejä rypäleistä. Noita Winery on Suomen ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa urban winery.
Tervetuloa vierailulle tutustumaan tuotantoon
Vierailijat voivat nähdä Noita Winerylla omin silmin, miten tuotteet valmistuvat lopputuotteeksi. Läpinäkyvyys on Noidalle tärkeää, ja viinimöllä halutaankin avata paremmin viininvalmistuksen taikaa, jolloin naturalviiniä voi arvostaa uudella tavalla.
Tutustu lisää Veitsitehtaan tuotantoon ja vierailukeskuksen palveluihin! Voit varata paikkasi opastetulle kierrokselle ja nauttia lasillisen Noidan alkuviiniä baarissa. Voit myös hankkia tuotteita, joiden alkoholiprosentti on maksimissaan 8% Veitsitehtaan puodista. Noidan tuotteita on saatavilla Alkoista (tarkista myymäläsaatavuus tai tilaa Alkon verkkokaupasta) sekä Bottlescoutsin verkkokaupasta kotiintoimituksella.
Löytö! Viisi tähteä, tyylikäs huippuviini -Viinilehti
Tarina – 27.11.2024
Brukett Oy:n pitkäaikaisen viinikumppanin, viinitalo Catena Zapatan, tuottama Malbec 2022 on tämän vuoden hopeamitalisti Viinilehden Vuoden punaviini -kilpailussa.
Catena Malbecin rypäleet on kerätty käsin Catenan kolmelta eri huipputarhalta. Viini on käynyt valikoitujen villihiivojen kanssa ja ikääntynyt 12 kuukautta tammitynnyreissä. Sitä ei ole kirkastettu eikä suodatettu ennen pullotusta.
Väriltään Catena Malbec on runsaanpunainen, tuoksu on voimakas, mausteinen, mokkainen ja tummien marjojen sävyttämä. Maku on täyteläinen, roteva, runsaan hedelmäinen ja siinä on hyvin integroidut, tukevat tanniinit. Kokonaisuus on erityisen moniulotteinen, tasapainoinen, konsentroitunut ja raikas. Viini sopii erityisesti tuhdeille, tummille liharuoille sekä koville, suolaisille juustoille.
Viinilehti antoi Catena Malbecille viisi tähteä ja arvion “tyylikäs huippuviini“, “löytö“. Tutustu Viinilehden arvioon täällä!
Vuonna 1902 perustettu Catena Zapata on yksi maailman arvostetuimmista viinitaloista. Tuottaja on kahminut vuosittain hyvin merkittäviä palkintoja, mm. “World’s Most Admired Wine Brand” (Drinks International, ensimmäinen tai toinen sija, vuodesta riippuen) ja ”Winery of the Year 2023” (World’s Best Vineyards). Tuottajan viinit ovat saaneet viinikriitikoilta huippupisteitä ja arvostusta myös Suomessa.
Italialainen emigrantti Nicola Catena perusti viinitilansa vuonna 1902 Argentiinaan, Mendozaan, jylhien Andien juurille. Hän oli seilannut Italian Marchesta Argentiinaan jo muutama vuosi aiemmin aikeinaan ryhtyä viininviljelijäksi. Hänen poikansa Domingo kasvatti viinitoiminnan yhdeksi Argentiinan merkittävimmistä ja Catena sai pian nimeä etenkin ranskalaisvaikutteisessa Buenos Airesissa laatunsa ansiosta.
1980-luvulla Kalifornian Napa Valleyssa vieraillut Domingon poika, tohtori Nicolás Catena, vaikuttui paikallisesta laadusta ja asetti missiokseen valmistaa Argentiinassa yhtä upeita viinejä, kuin Kaliforniassa, Italiassa ja Ranskassa tuotettiin. Nicolás on tänä päivänä tunnettu “Malbecin isänä” ja vallankumouksellisena argentiinalaisen viinin pioneerina. Hänet palkittiin vuonna 2022 vuosittaisessa Wine Enthusiastin järjestämässä Wine Star Awardseissa elämäntyöstään.
Alun perin Nicolás’n tytär Laura Catena ei aikoinut ryhtyä viinialalle, vaan opiskeli Harvardissa biologiaa ja Stanfordissa lääketiedettä. Kuitenkin halu kehittää argentiinalaisen viinin mainetta sai hänet perustamaan Catena Institute of Wine:n vuonna 1995 ja keskittymään paikallisen viininviljelyn tutkimiseen ja säilyttämiseen. Nykyään Catena Zapatan viinitaloa johtava Laura on palkittu hiljattain mm. Meiningerin “Outstanding Award” -palkinnolla työstään argentiinalaisen viinin ja kestävän kehityksen parissa.
Bodega y Viñedos Catenan viinitarhat sijaitsevat Maipún, Luján de Cuyon, Tupungaton ja San Carlosin alueilla. Tarhojen korkea sijainti ja ainutlaatuinen maaperä sekä tarhojen mikroilmastot tarjoavat ihanteelliset olosuhteet viininviljelylle. Bodega tuottaa laajan valikoiman viinejä, mukaan lukien Catena Alta, D.V. Catena, Appellation- ja Catena Classic -sarjat. Viinitalo on tunnettu erityisesti Malbec–viineistään, mutta se tuottaa myös muita viinejä (Cabernet Sauvignon, Chardonnay ja Syrah). Nimenomaan Catena Classic -sarjaan kuuluva Catena High Mountain Estate viinisarjan Malbec 2022 on Viinilehden Vuoden punaviini -kilpailussa hopeamitalilla palkittu viini.
Bodega Catena Zapata tuottaa viinejä Nicolás Catena Zapatan ja Adriana Vineyardin tarhoilta. Kuuluisin bodegan viineistä on Malbec Argentino. Rypäleet tähän ”hienostuneeseen jättiläiseen” tulevat Angelica- ja Nicasia-tarhojen yli 100-vuotiaista köynnöksistä. Viini on kunnianosoitus Malbec-rypäleen rikkaalle historialle ja sen nousulle Argentiinan viinimaailman huipulle. Sen etiketti kertoo tarinan neljän naishahmon kautta, jotka edustavat Malbecin eri vaiheita: Eleanor of Aquitaine symboloi Malbecin syntyä Ranskassa, Immigrant edustaa rypäleen matkaa uuteen maailmaan, Phylloxera kuvastaa Malbecin kuolemaa Euroopassa ja Adrianna Catena edustaa viinin uudelleensyntymää Argentiinassa.
“Our whole life has been built around wine, food and people. This is what we love doing.”
-Jessica Hill-Smith, kuudennen polven viinintekijä
Australialainen Barossan sydämessä viinejä viljelevä ja tuottava Yalumba täyttää 175 vuotta. Viinitalon juuret johtavat vuoteen 1849, jolloin britti Samuel Smith, raivasi 30 eekkeriä maata yhdessä poikansa kanssa ja istutti kuun valossa tilan ensimmäiset viiniköynnökset. Tila sai nimekseen “Yalumba”, joka tarkoittaa alkuperäiskansan kielellä “kaikki maa ympärillämme”.
Yalumba on hieno osoitus siitä, ettei yksikään perheyritys menesty yli kolmen vuosisadan seisten paikallaan. Kehitys on jatkuvaa ja innovaatio elintärkeää. Nykyään viiniä Yalumballa tekee jo kuudes sukupolvi, joka kunnioittaa menneisyyttä, mutta katsoo ennen kaikkea tulevaan.
Jokaiseen pulloon Yalumbaa menee kuuden sukupolven kokemus ja intohimo viininvalmistukseen. Yritys on sitoutunut kolmeen ikoniseen barossalaiseen: Shiraz ja Grenache -rypäleisiin, sekä Shiraz’n ja Cabernet’n sekoitukseen.
“It makes me so proud to think that we are celebrating our 175th birthday this year. There’s something so special about your job having a deeper meaning, helping making decisions with a common vision for the future.”
-Lucy Hill-Smith, kuudennen polven viinintekijä
Yalumban viininkasvatus ja -tuotantofilosofiaan kuuluu, että viinin valmistumiseen puututaan mahdollisimman vähän. Viinitalo hyödyntää aurinkoenergiaa ja on ollut vastuullisen viinintuotannon pioneereja Australiassa. Tämä merkittävä työ on tunnistettu mm. South Australian Wine Industry Associationin toimesta. Voit lukea lisää brändin vastuullisuustyöstä täällä.
Tutustu raikkaaseen, lähes minkä vaan ruoan kanssa helposti yhdistettävään Viognieriin, ja juhlavaan, Yalumban klassiseen huippuviiniin, Yalumba Signatureen. Alkosta on lisäksi saatavilla hyvän hinta-laatusuhteen omaavat Y-sarjan Riesling ja Pinot Grigio. Viinilehti on arvioinut Yalumban Y Rieslingin “löydöksi” ja antanut viinille neljä tähteä. Hieman arvokkaampi Yalumba Hand Picked Shiraz Viognier on puolestaan saanut upeat viisi tähteä.
SYKSYN JUOMAVALIKOIMASSA UPEITA UUTUUKSIA!
Brukettin syksy on täynnä uutuuksia. Sekä viini-, että väkevävalikoima on saanut merkittäviä vahvistuksia uusista kumppaneista ja vanhoilta tutuilta on luvassa kiinnostavia uutuustuotteita. Näitä kaikkia maistamme maanantaina 23.9. valikoimatastingissamme Helsingissä. Paikan päälle saapuu kumppaneitamme mm. Catena Zapatalta, Alma Carraovejasilta, Gonzalez Byassilta, Taylor’s Portilta ja Equianolta. Lisäksi tarjolla on omaa tuotantoamme Fiskarsin Veitsitehtaalta. Varmista paikkasi tapahtumassa ja ilmoittaudu mukaan tästä!
Brukettilla on ilo esitellä Alma Carraovejas
Madridin lähellä sitaitsevasta Segovian kaupungista kotoisin olevan José María Ruiz’n taival viinimaailman huipulle alkoi vuonna 1973 kun hän osallistui Espanjan edustajana maailman ensimmäisiin sommelierien maailmanmestaruuskilpailuihin sijoittuen viidenneksi. Intohimo huippuviineihin ja gastronomiaan vei häntä eteenpäin ja vuonna 1982 päivänvalon näki Restaurante José Maria Segoviassa. Ravintolansa menestyksen siivittämänä José Maria Ruiz ja joukko segovialaisia viininystäviä perustivat Pago de Carraovejas -viinitilan Ribera del Dueron viinialueelle. Vuonna 2007 Josén poika Pedro Ruiz otti yhtiön vetovastuun, ja alkoi perustamaan ja hankkimaan huippuluokan viinitiloja luoden Alma Carraovejas -yhtiökokonaisuuden. Kaikki Alma Carraovejasin tilat tavoittelevat puhdasta huippulaatua ja niiden viinit myydään parhaissa ravintoloissa Espanjassa ja maailmalla.
Equianon tyylikkäät rommit ihmisoikeuksien puolesta
Palkitut Equiano-rommit ovat kahden eri mantereen erityinen sekoitus. Tisleet tulevat Mauritiukselta, Gray’s Distilleryltä ja arvostetulta Foursquare Distilleryltä Barbadokselta. Brändin takana on Ian Burrell – globaalisti arvostettu ”rum ambassador” ja tv-kasvo Isosta Britanniasta. Equiano on nimetty Olaudah Equianon, orjan ja vapaustaistelijan mukaan. Osa rommimerkin tuotoista lahjoitetaan ihmisoikeustyöhön. Tervetuloa tapaamaan Iania ja maistamaan upeita rommeja.
Mukana muun muassa nämä yllä mainitut uutuudet. Ja paljon muita! Nähdään Ekberg Extra -juhlatilassa Bulevardilla.
Ravintola Fiskarsissa – tervetuloa maistamaan päivitetty menu Veitsitehtaan gastrobaarin
Keittiömestarimme Jaakko Hämeenkorpi on tehnyt sesongin eläessä päivityksiä ruokalistaan. Tervetuloa maistamaan Veitsitehtaan keittiön uusimmat herkut ja niihin yhdistetyt juomat.
Olemme auki läpi kesän, tarkista tarkemmat aukioloajat täältä. Menuun voit tutustua alta. Tervetuloa!
KESÄN 2024 MENU 24.6. ALKAEN:
ALKUUN
Rapeita mallascrumble-perunoita, parmesania, aiolia ja marinoitua punasipulia 11 €
Suomenlinnan Panimo Sparre Pale Ale
Samettista päivän keittoa ja kesäisiä makuja 16 €
Noita Winery Super Stare #3 / Suomenlinnan Panimo Piper Wit
Suolattua ja miedosti savustettua naudanfilettä, kantarellia sekä katajamajoneesia 16 €
Fiskarsin Panimo Metsän Henki
KESKELLE
Savutofuvarras, chimichurrilla maustettuja linssejä sekä Hokkaidokurpitsaa 26 €
Ägräs Carrot&Ginger Long Drink / Fiskarsin Panimo Risukka Sour
Gastrobarin ”Fish & Chips” 27 €
– Noita Winery Riesling-Grüner Veltliner / Fiskarsin Panimo RAFF IPL
BBQ-porsaanposkea, possumakkaraa, coleslawta ja friteerattua perunaa 27 €
– Suomenlinnan Panimo Hoppe IPA / Noita Winery Enuma Elis
JÄLKEEN
Daim-jäätelöä, mantelikakkua, omenaa ja Bierbrand maustettua kinuskia 12 €
Päivän jäätelö / sorbet 7 €
Haussa ravintola Fiskarsin visiitille? Tervetuloa maistamaan uutta menua Veitsitehtaan gastrobariin. Ravintola palvelee nälkäisiä keittiön aukioloaikoina, jotka vaihtelevat sesongin mukaan; löydät ne täältä. Juhannuksesta elokuun alkuun olemme auki päivittäin.
Menu juhannukseen saakka (jonka jälkeen tulossa pieni päivitys)
Rapeita mallascrumbleperunoita, aiolia, parmesania ja pikkelöityä punasipulia 11 €
Juomasuosituksemme: Suomenlinnan Panimo Sparre Pale Ale
Metsäsienikeittoa, hiillostettua parsaa ja karhunlaukkaöljyä 14 €
Juomasuosituksemme: Fiskarsin Panimo Metsän Henki
Friteerattua turskanselystä, aromaattista remouladea ja rapeaa kurkkua 26 €
Juomasuosituksemme: Noita Winery Riesling – Grüner Veltliner / Fiskarsin Panimo RAFF IPL
Haudutettua porsaanposkea BBQ, ponkero-coleslaw ja rapeita varhaisperunoita 26 €
Juomasuosituksemme: Suomenlinnan Panimo Hoppe IPA / Noita Winery Enuma Elis
Kylmäsavutofua, chimichurri-maustettuja grillattuja linssejä ja paahdettua selleriä 25 €
Juomasuosituksemme: Ägräs nokkoslonkero / Fiskarsin Panimo Risukka sour
Ruusupannacotta, talon roséviinillä mehustettua raparperia ja sorbetia 12 €
Juomasuosituksemme: Noita Winery Kosmos rosé / Vadelma sour
Päivän sorbet / jäätelö 7 €
VEITSITEHDAS ETSII KESÄSESONGILLE TYÖNTEKIJÖITÄ!
Veitsitehtaan gastrobar ja juomapuoti Fiskarsin ruukissa hakee työntekijöitä puotiin, keittiöön ja saliin.
Toukokuussa työt sijoittuvat viikonlopuille, ja kesällä Veitsitehdas on auki joka päivä.
Avoimet tehtävät:
KOKKI 90 h / 3 viikkoa
Työtehtäviisi kuuluu esivalmistelu, maittavien annosten valmistaminen huippuammattilaisten seurassa, sekä muut keittiön tehtävät. Toivomme että olet reipas ja omatoiminen. Edellytämme hygieniapassia sekä ravintola-alan koulutusta.
TARJOILIJA 112,5 h / 3 viikkoa kesä- ja elokuu, 90 h / 3 viikkoa touko- ja syyskuu
Tehtäviisi kuuluu pöytiintarjoilu ja asiakaspalvelu ainutlaatuisessa ravintolassamme. Innostus pienpanimo-oluisiin ja natuviinehin on suuresti eduksi, sillä ravintolamme on panimoiden, viinimön ja tislaamon yhteydessä. Baarityöskentely ei myöskään sinua pelota, sillä ilta-aikaan ravintolassamme on ohjelmaa (DJ:t, esiintyjät). Anniskelupassi ja hygieniapassi on välttämättömiä.
SALIAPULAINEN 60-90 h / 3vk
Ajoittain vauhdikkaissa työvuoroissa pärjää hyvän asenteen kanssa. Sinulla ei tarvitse olla vielä kokemusta ravintola-alalta, mutta olet innostunut oppimaan. Tehtäviisi kuuluu pöytiintarjoilu, kattaminen, salin siistiminen ja tiskien hoitaminen.
JUOMAPUODIN MYYJÄ 90 h / 3vk
Juomapuodin myyjänä palvelet asiakkaita myymälän puolella, ja hoidat hyllytystä ja esillepanoa. Myös baariasiakkaiden palvelu sujuu joutuisasti tarvittaessa. Työt sijoittuvat ma-su klo 11-19 väliselle ajalle. Innostuksella käsityöläisjuomiin ja reippaalla asiakaspalveluhenkisyydellä pääsee jo pitkälle!
Tarjoamme gastrobaristamme herkullisia ruoka-annoksia sekä pienalkoholituottajien juomia seinän takaa. Palvelemme myös ryhmiä ja järjestämme yksityistilaisuuksia. Viikonloppuisin meillä on usein esiintyjiä, bändejä ja DJ:itä, ja bileet pystyssä! Ohjattuja panimokierroksia on muutama viikossa.
Työt ajoittuvat sesonkiin, eli kesäkuusta elokuun puoleen väliin. Kesä tulee olemaan hektinen, mutta päivät monipuolisia! Asiakaskuntamme kesällä koostuu Fiskarsiin tulevista kotimaisista ja ulkomaisista turisteista, sekä oman rakkaan ruukin asukkaista ja mökkeilijöistä.
Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!
kirsi@veitsitehdas.fi, 044 978 9987
Brukettin strategian ja koko toiminnan kehityksen keskiössä on vastuullisuus. Voimme nyt ilolla kertoa, että yrityksemme on saanut virallisen sertifikaatin ISO 14001 -ympäristöstandardin mukaisesta toiminnasta.
ISO 14001 -sertifiointi antaa meille varmuuden siitä, että kansainvälisesti hyväksytyt, ja ulkopuolisen auditoijan, Bureau Veritaksen, auditoimat vaatimukset ympäristöasioiden hallinnasta ja kestävän kehityksen edistämisestä toteutuvat toiminnassamme.
Sertifiointi kattaa laajalti koko Brukettin maahantuonnin, myynnin, hallinnon ja markkinoinnin, sekä juomatuotantomme ja vierailukeskuksemme Fiskarsissa ja Suomenlinnassa, kuten myös tytäryhtiömme Pienen koko toiminnan.
“Standardi on auttanut meitä tuomaan ympäristötavoitteemme osaksi liiketoimintastrategiaa ja päivittäistä tekemistämme. Keskitymme ympäristötavoitteissa erityisesti tehostamaan veden ja sähkön käyttöä sekä vähentämään jätemääriä omassa juomatuotannossamme. Kehitämme myös koko ajan niin maahantuonnin, myynnin kuin markkinoinnin puolella tuotevalikoimaamme kohti kestävämmin tuotettuja tuotteita sekä pyrimme pienentämään kuljetuksista aiheutuvia päästöjä“, kertoo Brukettin toimitusjohtaja, Mikko Ali-Melkkilä.
Brukettin asiakkaille sertifiointi vahvistaa tärkeintä lupaustamme, joka on tarjota Hyvän Maun Valintoja.