Kiinnostaako pienerät ja suuret uutiset? Tilaa sopivan harvoin ilmestyvä uutiskirjeemme.
Valitse jompi kumpi!

NAHKAHOUSUJA JA PITKIÄ PERINTEITÄ AYINGISSA

Ayingerin kyläjuhlaa, Kirtafestiä, juhlitaan vuosittain lokakuun alussa pittoreskin Ayingin kylässä, reilun puolen tunnin junamatkan päässä Münchenistä.

Koko kylä ja iso joukko muita vieraita on juhlimassa neljän päivän ajan mm. paraatissa, panimokierroksella, kirpputorin aarteita tutkien ja vehnäolutkarusellissa pyörien. Suolarinkelit, erilaiset makkarat ja muut paikalliset herkut kuten juustospätzle maistuvat olutteltalla perinteisen marssimusiikin rytmeissä, välillä myös pöydällä tanssien.

Kirtafestin muoti keskittyy perinteisiin nahkahousuihin ja dirndl-mekkoihin, myös panimon hevoset on puettu paraatiin parhaimpiinsa. Kirppikseltä voi löytää niin 1800-luvun silinterin kuin ikiomat nahkahousut tai uuden sulan hattuun.

Mies istuu kansallisasussa

Pienpanimo-oluita jo seitsemännessä polvessa

Ayingerin panimolla valmistuu oluita jo seitsemännessä polvessa Inselkammerin perheen omistuksessa. Panimoa johtaa Franz Inselkammer III. Panimomestari Bernhard Neunhoeffer kertoo paikallisuuden olevan erityisen tärkeää niin oluttyylien kuin raaka-aineiden osalta. Panimon oma lähde on aina ollut tärkeä osa erityisesti laadustaan tunnettujen Ayinger-oluiden reseptiä.

Ayingerin oluita yhdistää pehmeä suutuntuma, puhtaus, tyylinmukaisuus ja loppuun asti hiotut yksityiskohdat. Ayinger Bräuweisse on maailmanluokan esimerkki tyylistään ja yksi Saksan suosituimpia vehnäoluita.

Vieraile Ayingerin panimolla!

Brukett suosittelee Ayingia jokaiselle idyllisestä olutmatkailusta haaveilevalle. Ayingerin panimon oma hotelli sekä ravintola sijaitsevat kylässä ja panimokierrokselle on lyhyt matka. Panimon palkittuja oluita pääsee nauttimaan kierroksen päätteeksi tai ravintolassa vaikkapa pretzelin kanssa. Prost!