Kiinnostaako pienerät ja suuret uutiset? Tilaa sopivan harvoin ilmestyvä uutiskirjeemme.
Valitse jompi kumpi!

Fiskarsin Panimo

Mikä on Fiskarsin Panimo?

Fiskarsin Panimo on vuonna 2011 perustettu pienpanimo, jonka oluet ovat luonnollisista raaka-aineista valmistettuja eläviä oluita. Niitä ei ole suodatettu tai pastöroitu, vaan ne ovat päätyneet pakkauksiinsa juuri sellaisena kuin oluet luonnostaan ovat. Panimo on tunnettu kokeilevasta tyylistään: villihiivojen käyttämisestä, lähimetsien yrteistä sekä tammikypsytyksestä. Panimolla on käytössään mm. tammifoeder sekä koelschip, jota käytetään lambic-tyyppisten oluiden valmistuksessa.

Panimo toimi aiemmin nimellä Rekolan Panimo, mutta toiminnan muutettua Fiskarsin vanhalle veitsitehtaalle muuttui nimikin melko pian Fiskarsin Panimoksi. Panimon perustajan, Jari Leinosen johtaessa nykyään koko Veitsitehtaan juomavalmistusta, toimii Fiskarsin Panimon pääpanijana britti Simon McCabe tiimissään makumeedio Jenni Danielsson. Laboratoriossa Tatu Hiitola pitää tarkkaa huolta tuotannon laadusta.

Panimon klassikoita on kuusenkerällä maustettu Metsän Henki, ja kokeellista villihiivapuolta edustaa mm. Lampi Wild Ale, Fiskarsin Panimon mixed fermentation -hapanolutprojektin kiintotähti, perinteisten mannermaisten hapanoluiden inspiroima vaalea olut. Testaa myös Hiisi-panimon kanssa yhdessä kehiteltyä Kaksi Kotia Vailla Humalaa -gruitia, joka voitti oman sarjansa Vuoden Olut 2021 -kilpailussa. Uusinta uutta taas on Pint Pleasen kanssa tehty raikas ja sopivan kirpakka, vadelmalla ja raparperilla maustettu yhteistyöolut Pint Please Gose. Tuotteita on saatavilla niin panimopuodistamme, kuin Alkoista ja päivittäistavarakaupoista, sekä ravintolamyynnistä.

Panimokierrokselle Fiskarsiin?
Panimokierroksia järjestetään kesäsesongilla lähes päivittäin. Samalla kierroksella pääset tutustumaan myös tislaamiseen sekä viininvalmistukseen. Varaa kierroksesi täältä.

Tervetuloa tutustumaan Fiskarsin Panimoon vanhalle veitsitehtaalle, Fiskarsin ruukkiin!