Kiinnostaako pienerät ja suuret uutiset? Tilaa sopivan harvoin ilmestyvä uutiskirjeemme.
Valitse jompi kumpi!

Espanjalaiset viinit ja lomasuunnitelmat.

Espanjalaiset viinit maistuvat lomalta ja maa onkin ollut vuosikausia yksi suomalaisten suosikkikohteista. Ei siis ihme, että suomalaisten viinimaku on Espanjaan kallellaan; se on Italian ja Chilen jälkeen Alkon suosituin viinien alkuperämaa.

Riojan vastuullinen viininvalmistaja, Beronia.

Brukettin luottokumppani Espanjasta, Beronia, tuottaa viinejä vastuullisesti. Ympäristö huomioidaan viininviljelyn ja -tuotannon eri vaiheissa, esimerkiksi Rioja Altan sydämessä sijaitseva viinimö on sijoitettu osittain maan alle, joka mahdollistaa optimaalisen pienen energiantarpeen. Energianlähteenä käytetään maalämpöä ja kasteluun käytetään sadevettä. Arkkitehtuurissa on huomioitu luonnonvalon optimointi, sekä rakennuksen minimaalinen vaikutus maisemaan, ja jopa tuotannon äänet on pyritty pitämään mahdollisimman vähäisinä. Upouusi rakennus on hiljattain voittanut 2021 World Design Awardseissa Industrial Architecture -kategorian. Tietojemme mukaan tälle vaikuttavalle viinimölle pääsee pian vierailemaan, joten seuraa Instagramissa @beroniawines, ja suunnittele seuraavaa Espanjan matkaa Riojan alueelle!

Matkoja suunnitellessa ja odotellessa, Alkon myymälöistä saatavilla oleva Beronian luomuviini Beronia Ecologico sopii erinomaisesti lihaisille illallisille ja juuston seuraan. Viini on valmistettu Tempranillo-luomurypäleistä, se tuoksuu metsäisen raikkaalta sekä hiukan kaakaoiselta. Maussa kuivien hedelmien lisäksi kanelia. Juhlapäivänä voi vaikka korottaa Beronian Gran Reservaan, jonka piirteet ovat syvempiä, sillä se on saanut kehittyä pidempään tammitynnyreissä ja pulloissa. Seetripuista tunnelmaa tuoksussa, makuna kypsiä hedelmiä ja tummia marjoja, sekä pehmeää mausteisuutta. Nauti nämä espanjalaiset herkut 15 – 17 asteen lämpöisinä.

Entäs ne valkoviinit? Riojan alue on tunnettu punaisistaan, ja Beroniankin tuotannosta 95% on punaviinejä. Loistopoikkeuksen tekee pirteän hapokas ja hedelmäinen Beronia Viura. Valkoviini on oiva esimerkki siitä, että Riojan alueella tuotetaan muutakin, kuin maailmanluokan punaviinejä. Täydellinen pulahdus kesään: kypsää päärynää ja ananasta, mehukasta persikkaa, pilkahdus fenkolia pitää maun rapsakkaan raikkaana. Maukas kumppani kana- ja kasvisherkuille, sekä salaateille. Saatavilla Alkon verkkokaupasta. Tarjoile hyvin viilennettynä, 6 – 8 astetta riittää mainiosti.

Vilarnaun cava valmistuu Barcelonan liepeillä.

Viinimatkalle Barcelonaan?

Jos suunnitelmat kohdistuvat Barcelonan alueelle, niin suuntaa maistelemaan cavoja Vilarnaulle. Vilarnaun missiona on tuottaa maailman parhaat cavat luonnonmukaisesti ja ympäristöystävällisesti. Fossiilisten polttoaineiden käyttö on minimoitu, energiaa tuotetaan biomassasta ja kasteluvettä kierrätetään sadevesien muodostamasta järvestä. Tätäkin lomaa suunnitellessa voit fiilistellä lasillisella Vilarnaun kuohuvaa: Alkoista saatavilla erittäin kuivat Vilarnu Organic Cava Brut Reserva ja Vilarnau Organic Rosé Cava Brut, sekä puolikuiva uutuus Gaudimaisen näyttävässä pakkauksessa, Vilarnau Organic Cava Seco. Lisäksi, saatavilla myös Vilarnaun alkoholittomat kuohuviinit.

Tutustu Vilarnaun ympäristövastuullisiin käytöntöihin viinintekijä Eva Plazas Tornén ja kollegoiden kertomana.

Matka- ja viinitärpit on koonnut Brukettin markkinointijohtaja Laura.