Kiinnostaako pienerät ja suuret uutiset? Tilaa sopivan harvoin ilmestyvä uutiskirjeemme.
Valitse jompi kumpi!
etelä-saksalainen perinneasu

AYINGER – SAKSALAISTA LAATUA

Pienpanimo-oluita jo seitsemännessä polvessa


Ayingerin panimolla Etelä-Saksassa valmistuu oluita jo seitsemännessä polvessa Inselkammerin perheen omistuksessa. Ayingeria johtaa tänä päivänä Franz Inselkammer III ja panimo keskittyy erityisesti oluiden laatuun ja onkin tästä syystä voittanut vuosittain useita palkintoja. Panimomestari Bernhard Neunhoefferin mukaan paikallisuus on erityisen tärkeää niin oluttyylien kuin raaka-aineiden osalta. Panimon oma lähde on aina ollut tärkeä osa erityisesti laadustaan tunnettujen Ayinger-oluiden reseptiä.

Ayingerin oluet

Ayingerin oluita yhdistää pehmeä suutuntuma, puhtaus, tyylinmukaisuus ja loppuun asti hiotut yksityiskohdat. Ayinger Bräuweisse on maailmanluokan esimerkki tyylistään ja yksi Saksan suosituimpia vehnäoluita. Panimon vahva lager, Ayinger Celebrator Doppelbock, on saatavilla sekä kauniissa pienessä lasipullossa, että näyttävässä 75 cl pullossa upean klassisella etiketillä. Olut sopii erinomaisesti esimerkiksi joulupöytään.

Ayinger Urweissea taas kutsutaan oluiden samppanjaksi, mikäli brittiläistä olutkirjailijaa, Michael Jacksonia, on uskominen. Kinuskinruskea vehnäolut, jonka runsas vaahto on elegantin pienikuplainen, tiivis ja kestää pitkään. Tuoksu on maltaisen makea, pehmeän banaaninen ja toffeinen. Suutuntuma keskitäyteläinen, maussa toffeen lisäksi hedelmäisyyttä, kevyttä paahteisuutta ja hentoa mausteisuutta.

Suomessa Ayingerin oluita on saatavilla niin päivittäistavarakaupoista, Alkon myymälöistä kuin ravintoloista. Lisätietoja löydät esimerkiksi Alkon sivuilta.

Ayingin kylä on upea kohde jokaiselle idyllisestä olutmatkailusta haaveilevalle. Pittoreski saksalaiskylä sijaitsee noin 25 kilometriä Münchenista kaakkoon ja on helposti tavoitettavissa paikallisjunalla. Ayingerin panimon oma hotelli sekä ravintola sijaitsevat kylässä ja panimokierrokselle on lyhyt matka. Panimon palkittuja oluita pääsee nauttimaan kierroksen päätteeksi tai ravintolassa vaikkapa pretzelin kanssa. Prost!