Vuonna 1998 pioneerien Ben Radfordin ja Alex Dalen perustama Radford Dale jatkaa kestävien viljelymenetelmien ja manipuloimattoman viininvalmistuksen perinnettä kahdessa kellarissaan: merenpuoleisilla, graniittisilla Helderberg-vuoren rinteillä Stellenboschissa sekä sertifioidulla luomutilallaan viileän ilmaston Elgin-vuoristossa. Radford Dalen köynnökset nauttivat kahden valtameren, Atlantin ja Intian, viilentävistä tuulista. Talon kehitys on ollut kokeilun ja löytämisen tarina, ihanteellisena päämääränä puhtaus ja alkuperän kunnioitus. Rohkeasti valtavirrasta poiketen Radford Dale oli laadukkaiden Chenin Blanc- ja Elgin Pinot Noir-viinien sekä viileästä meri-ilmastosta hyötyvän Stellenbosch Chardonnay’n potentiaalille. Viinitalon kippari, Ranskan Bourgognessa nuorena asunut Alex Dale on ylpeä ollessaan ensimmäinen 20 vuoteen Gamay Noir -lajikketta istuttanut tuottaja, ja myös sen Pinotage-viinit saavat yhä enemmän tunnustusta kansainvälisiltä sommeliereilta.
Viinit ovat ylpeästi alkuperälähtöisiä, käsittelemättömiä ja tasapainoisia. Alex Dale uskoo, että eteläafrikkalaisten viinien tulisi heijastaa niiden luonnollista ympäristöä, vuosikertaa ja ainutlaatuisia tarhojaan. Viinit valmistetaan luonnollisilla hiivakäymisillä, vähäisin tai olemattomin korjauksin, minimaalisella uuden tammen käytöllä. Kaikki tilan omistamat viinitarhat ovat luomusertifioituja. Viineillä on yleensä hillitty alkoholipitoisuus ja terve luonnollinen hapokkuus – molemmat tunnusmerkkejä elegantista ja raikkaan tasapainoisesta viinistä.