£0.00

Tuotetunnus (SKU): 3795 Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,

Noita Super Stare #4

Suomi
2023
  • Valko-punaviiniblendissä yhdistää itävaltalaiset luomurypäleet, georgialainen kvevri sekä suomalainen viininvalmistus!
  • Noidan Super Stare #4 kuvastaa Noita Wineryn kokeilunhalua. Kolme Burgenlandin klassista punaista rypälettä, Blaufränkisch (16%), Rotburger (16%) ja St Laurent (18%), eroteltiin käsin rangoista, murskattiin kevyesti ja laitettiin yli 100-vuotiaaseen georgialaiseen qvevri-ruukkuun, jossa ne saivat kehittyä kuuden kuukauden ajan. Tämän jälkeen naturalviini siirrettiin tankkiin, jossa siihen sekoitettiin Rieslingiä suhteessa 50/50. Rohkeat ja moniulotteiset tanniinit saivat keveyttä hedelmäisen, trooppisen Rieslingin (50%) myötä. Lopputuloksena on naturalviini, joka viipyilee suussa kerroksellisuudellaan ja saa hymyn huulille.

Juomatyyppi Rose wine
Alkoholipitoisuus 12 %
Pakkaustyyppi Lasipullo
Pakkauskoko 75 cl
Rypäle Riesling 50%, ST Laurent 18%, Blaufränkisch 16%, Rotburger 16%

Kaloripitoisuus 137 kcal/100ml

Sulfiitti

Noita Super Stare #4

Suomi
2023
ALKOHOLIA

12 %

PAKKAUSKOKO

75 cl

Noita Super Stare #4 Lasipullo 75cl

Vuonna 2018 aloittanut Noita Winery jatkaa maailman metropoleista tuttua urbaanin viininvalmistuksen trendiä. Termi ”urban winery” viittaa viinintuottajiin, jotka rikkovat perinteisen viininvalmistuksen rajoja: hankkivat rypäeensä ulkopuolisilta tuottajilta, tekevät pieniä eriä käsityönä ja keskittyvät usein alkuviinien tuottamiseen. Tällaisia viininvalmistajia löytyy New Yorkin ja Lontoon kaltaisista metropoleista – ja Fiskarsista. Viinien valmistuksesta vastaa Simon McCabe. Noita Wineryn viinit ovat alkuviinejä. Ne tuotetaan käsityönä mahdollisimman luonnonmukaisesti. Viiniin ei lisätä esimerkiksi hiivaa, vaan käyminen tapahtuu rypäleen luonnollisen hiivan avulla. Luomurypäleet tulevat Burgenlandin alueelta Itävallasta. Noita jakaa tilat pienpanimon ja -tislaamon kanssa Fiskarsin Vanhalla Veitsitehtaalla, ja kaikki toimivat yhdessä kiertotalouden periaatteella – viinin valmistuksesta jäljelle jääneet rypäleiden kuoret hyödynnetään oluen tuotannossa, jonka jälkeen niistä vielä tislataan väkevää alkoholia. Tämän jälkeen viimeiset rippeet päätyvät biokaasuksi. Noita Wineryn erikoisuuksiin kuuluvat mm. Ranskasta tilattu 4 000 litran tamminen foeder sekä Georgiasta hankitut kvevrit eli amforan malliset yli sata vuotta vanhat viiniastiat. Näitä hyödyntämällä Noidan viineihin saadaan omaperäisiä ja ainutlaatuisia makuvivahteita.

Lisätiedot

Vihreät valinnat

,

Räiskäleet yksittäinen tuote

, ,

Räiskäleet Listaus

, ,