Vilarnau on keskikokoinen, käsityöhenkinen cava-viinitalo Penedesin alueella, vain kivenheiton päässä Barcelonasta. Se on erikoistunut laadukkaiden ja persoonallisten cavojen tuottamiseen, yhdistäen perinteet ja modernin viininvalmistuksen.
Vilarnau juontaa juurensa 1100-luvulle, kun Arnau-suku asettui alueelle, jonka nimi juontuu muinaisesta “Vila Arnau” – “Arnau’n maatila”.
Ensimmäinen cava, jolla oli Vilarnau-etiketti, julkaistiin vuonna 1949. Se oli valmistettu rypäleistä jotka olivat kasvaneet talon “Can Petit i Les Planes de Vilarnau” -tarhalla.
Vuonna 1982 Vilarnau liitettiin osaksi laajempaa viinitaloperhettä nimeltään González Byass, mikä toi talolle tukea ja mahdollisuuksia kehittää toimintaa.

Vilarnaun viinitarhat sijaitsevat kauniissa ympäristössä, josta avautuvat näkymät Montserratin vuorille. Ne sijaitsevat suojaisassa laaksossa lähellä Serralada Litoral –vuoristoa ja noin 30 kilometrin päässä Välimereltä.
Vilarnau käyttää pääasiallisina viinirypäleinä perinteisiä cava-lajikkeita: Macabeo, Xarel·lo ja Parellada, mutta viljelee myös lajikkeita. Pääviinintekijä Eva Plazas Tornén johtamassa tuotannossa kiinnitetään erityistä huomiota ympäristöystävällisyyteen. Vilarnaun cavat ovat mm. luomusertifioituja, pakattu pääosin kevytlasipulloihin ja energiankäyttöön kiinnitetään erityistä huomiota. Vilarnaun cavat valmistetaan perinteisellä “samppanjamenetelmällä”.

Valikoimassa on kuohuviinejä niin kuivan viinin ystäville, kuin hieman makeamman kuohuviinin tarpeeseen esimerkiksi jälkiruoan yhteydessä. Vilarnau tuottaa myös alkoholittomia kuohuviinejä.
Vilarnaulla on helppo vierailla! Pääset junalla paikan päälle Barcelonasta ja voit tarkistaa aukioloajat sekä varata kierroksen maisteluineen suoraan Vilarnaun verkkosivuilta.


Vilarnau yhdistää artesaanihenken ja modernin lähestymistavan: se pyrkii tuottamaan cavaa, jossa näkyy terroir, huolellisuus ja luova visio. Talon moderni panimo on suunniteltu siten, että se kunnioittaa ympäristöä ja maisemaa, ja viinin tuottamisessa korostetaan puhtautta, eleganssia ja tasapainoa.
Vilarnau pyrkii olemaan enemmän kuin viinitalo — se on elämys, joka yhdistää menneisyyden, ympäristötietoisuuden ja modernin designin. Jokainen pullo heijastaa huolellisuutta, intohimoa ja halua tuottaa cavaa, joka on niin nautittava nyt kuin arvostettu myös tulevina vuosina.
Vilarnaun luomuviinejä on laajasti saatavilla niin Alkon myymälöistä kuin verkkokaupasta. Voit nauttia näitä cavoja myös useiden ravintoloiden sekä baarien valikoimasta.
Ravintola-asiakkaille tuotteet ovat tilattavissa Winetto-palvelun kautta.