Kiinnostaako pienerät ja suuret uutiset? Tilaa sopivan harvoin ilmestyvä uutiskirjeemme.

Tilaa uutiskirjeemme

JohanningerRheinhessenin ja Nahen luomuviinejä

Kuvat: Johanninger

Visio, joka kasvoi ystävyydestä perheviinitaloksi

Johanninger on kahden ystävyksen perustama perhevetoinen luomuviinitalo Biebelsheimissä, Rheinhessenin ja Nahen rajalla Saksassa. 22 hehtaarin tarhat, rikkaat maaperät sekä tinkimätön käsityö luovat puhtaita, hedelmäisiä ja miellyttävän tasapainoisia viinejä – valkoisista ja punaisista kuohuviineihin ja pientislaamon artesaanibrändeihin.

Johanninger syntyi vuonna 1994, kun Markus Haas ja Dieter Schufried päättivät yhdistää visionsa ja perustaa viinitilan Biebelsheimin kylään. Tila on yhä näiden kahden suvun omistuksessa, ja nykyään sitä luotsaavat Lara Haas sekä viininviljelystä ja tuotannosta vastaava Oliver Herzer. He jatkavat samaa perusajatusta, jonka varaan talo perustettiin: kaikki alkaa intohimosta ja halusta tehdä tasapainoisia, luonnollisia ja klassisia viinejä.

Johanningerin Oliver Herzer ja Lara Haas skoolaamassa viinileaseilla ulkona talon edustalla. Lara istuu viinitynnyrin päällä.
Johanningerin Oliver Herzer ja Lara Haas

Kaksi aluetta, kahden maaperän vahvuudet

Johanningerin 22 hehtaarin tarhat sijoittuvat sekä Rheinhesseniin että Naheen. Biebelsheimin ympäristön Rheinhessenin rinteillä kasvaa Rieslingiä, Spätburgunderia ja Cabernet Sauvignonia ravinteikkaassa, soraisessa lössimaassa. Etelään avautuvilla rinteillä viihtyvät Sauvignon Blanc, Müller-Thurgau ja Merlot, kun taas Biebelsheimer Honigberg tarjoaa syvässä maaperässään hedelmällisen kasvupaikan Silvanerille, Huxelrebelle ja Spätburgunderille.

Nahe tuo kokonaisuuteen oman luonteensa: kalkkimerkkelipitoisilla tarhoilla viljellään perinteisiä burgundilajikkeita. Erityisiä helmiä ovat yli 50-vuotias Grauburgunder Himmelgartenin tarhalta sekä rikkaat Spätburgunder- ja Frühburgunder-viinit Junkerin rinteiltä.

Johanningerin viinit tunnetaan puhtaasta hedelmäisyydestään ja miellyttävästä, notkeasta juotavuudestaan. Tyyli on kautta linjan raikas, tasapainoinen ja helposti lähestyttävä – kuitenkin riittävän syvä ja klassinen vetoamaan viiniammattilaisiinkin. Talon valikoimassa on valko- ja punaviinien lisäksi laadukkaita samppanjamenetelmällä valmistettuja kuohuviinejä sekä pientislaamon artesaanibrandyja.

Kädet pitelevät maaperän kiviä
Johanningerin viinipullo kuvattuna samansävyisen tynnyrin edessä

Luonnonmukaista viinintekoa

Luonnon kunnioittaminen on ollut osa talon toimintaa jo varhaisista vuosista. Vuodesta 1997 Johanninger on noudattanut ympäristöystävällisen viininviljelyn periaatteita, ja vuodesta 2013 kaikki tarhat on viljelty luomusti. Rypäleet poimitaan pääosin käsin, ja kellarissa valmistus on mahdollisimman lempeää ja perinteistä.

Johanningerin punaviinit ovat olleet vegaanisia vuodesta 2012 ja valkoviinit vuodesta 2014.

Saatavuus

Johanningerin viinejä on saatavilla mm. Bottlescoutsin verkkokaupassa sekä Alkossa.

Johanningerin tuotteet ravintolaasi?

Anniskeluluvalliset ravintola-asiakkaamme voivat tilata Johanningerin tuotteita suoraan Winetto-palvelun kautta. Voit myös tarvittaessa kääntyä myyntitiimimme puoleen: info@brukett.fi.