Kiinnostaako pienerät ja suuret uutiset? Tilaa sopivan harvoin ilmestyvä uutiskirjeemme.

Tilaa uutiskirjeemme

Castell del Remei – Katalonian historiallinen viinitalo vuodesta 1780

Viinitynnyreitä kolmessa rivissä. Tynnyreissä lukee Castell del Remei.

Kuva: Castell del Remei

Castell del Remei – historiallista laatua Kataloniassa

Yksi Katalonian vanhimmista viinibrändeistä, Castell del Remei, yhdistää vuosisatojen perinteen ja modernin viininteon Costers del Segren alueella. Tilan viinit valmistetaan korkealla sijaitsevilla tarhoilla, luonnonmukaisesti ja paikallista terroiria kunnioittaen.

Castell del Remei perustettiin vuonna 1780 Lleidan provinssissa Costers del Segren viinialueella, ja se on yksi Espanjan vanhimmista edelleen toimivista viinibrändeistä. Historia on nähnyt ylä- ja alamäkiä: tila on toiminut viinintuotannon ohella myös tislaamona, myllynä, takomona ja tynnyrien valmistajana.

Vuodesta 2014 lähtien tilaa johtaa viinitekijä ja liikemies Tomàs Cusiné, joka omistaa myös viinitalot Cara Nord, Tomàs Cusiné ja Cervoles. Hänen johdollaan Castell del Remei jatkaa perinteiden vaalimista, mutta modernien tekniikoiden hyödyntäen, mikä mahdollistaa yli miljoonan pullon vuosituotannon.

Historiaa, maisemia ja makuelämyksiä

Tilan 160 hehtaarin viinitarhat sijaitsevat pääosin 700–800 metrin korkeudessa, mikä tuo viineihin raikkautta ja mineraalisuutta. Costers del Segren alueen vulkaaninen ja kalkkipitoinen maaperä yhdistettynä kylmien öiden ja kuumien päivien vaihteluun luo ainutlaatuisen terroirin, joka on omiaan korkealaatuisten viinien tuottamiseen.

Vuosien varrella Castell del Remei on ollut pioneeri myös ranskalaisten lajikkeiden, kuten Semillonin ja Cabernet Sauvignonin, tuomisessa Espanjaan. Tarhoilla viljellään niin paikallisia lajikkeita (Grenache, Tempranillo, Cariñena, Trepat, Malvasia, Macabeo) kuin ranskalaisia lajikkeita, jotka antavat viineille monipuolisen ja tunnistettavan luonteen.

Castell del Remein viinit ovat luonnonmukaisesti kasvatetuista rypäleistä valmistettuja, ikäännyttäviä ja tunnistettavia. Viinit kypsyvät ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tynnyreissä, ja tilan moderni tuotantotekniikka mahdollistaa tasaisen laadun sekä klassisten että kokeellisempien sekoitusten luomisen.

Kaikki viinitarhat hoidetaan luonnonmukaisesti, ja tila edistää tutkimusta viininviljelyn, maaperän ja oenologian alueilla. Vierailijat voivat tutustua historiallisella tilalla viinien valmistukseen ja upeisiin maisemiin, nauttia järjestetyistä tapahtumista tai maistella viinejä ja perinteisiä ruokia tilan ravintolassa.

Castell del Remein viinit ravintolaasi?

Ravintola-asiakkaamme voivat tilalta Castell del Remein viinejä kätevästi suoraan Winetto-palvelun kautta. Voit myös tarvittaessa kääntyä myyntitiimimme puoleen: info@brukett.fi.