Brigaldara on Valpolicellan sydämessä, San Pietro in Carianon kylässä sijaitseva perheomisteinen viinitila, joka käsittää noin 120 hehtaaria maata – joista vajaat 50 hehtaaria on viinitarhaa. Brigaldara tunnetaan korkealaatuisista Amarone- ja Valpolicella-viineistään, joissa moderni tyyli yhdistyy perheen ja alueen perinteisiin. Cesarin suvun kolmas sukupolvi jatkaa perheen työtä – samoin kuin perheen pitkäaikainen yhteistyökumppani, viinintekijä-professori Roberto Ferrarini – ja koko toiminta rakentuu kestävän kehityksen periaatteiden varaan.
Brigaldaran historia juontaa juurensa keskiaikaan: alueen Brigaldara-nimeä esiintyy jo 1100-luvun asiakirjoissa, ja paikkaa on kautta aikojen viljelty viinein, oliivein, hedelmin ja viljelykasvein. Nykymuotoisen Brigaldaran tarina alkoi vuonna 1928, kun Renzo Cesari osti Brigaldaran tilan perheelleen ja ryhtyi yhdessä poikansa Lamberton kanssa omistautuneesti viljelemään viiniä. 1980-luvulla tilan vetovastuu siirtyi Renzon pojanpojalle, Stefanolle, joka uudisti tuotantomenetelmiä ja pani alulle maineikkaan yhteistyön professori Roberto Ferrarinin kanssa. Nykyään Brigaldara on koko Valpolicellan mittakaavassa tunnettu tila, jonka Amarone on saanut mm. Gambero Rosson Tre Bicchieri -palkinnon. Tänä päivänä Stefanon pojat Lamberto ja Antonio jatkavat laadukasta työtä isänsä jalanjäljissä.
Brigaldaralla on yhteensä noin 50 hehtaaria viinitarhoja Valpolicella Classicon sydämessä Maranon laaksossa sekä idemmässä, Grezzanan kylän rinteillä. Talolla on kaksi maineikasta single vineyard-tarhaa; Case Vecie ja Cavolo, molemmat Grezzanan kylän itäpuolen rinteillä. Brigaldara on ehdottomasti yksi Valpolicellan parhaista tuottajista, jonka viinit tasapainottelevat perinteisen ja modernin tyylin välissä. Viinien ohella Brigaldara tuottaa myös erinomaista oliiviöljyä ja kesätryffeleitä.
Brigaldara tuottaa monipuolisesti Valpolicellan viinejä Amaroneista Valpolicella Classicoihin, Ripassoihin ja Reciotoihin, ja jokainen etiketti kertoo oman tarinansa alueen monimuotoisesta luonteesta. Tuotantotyyli on puhdas ja raikas: viineissä pyritään perinteisiin aromeihin ja juotavuuteen ilman liiallista uuttamista tai sokeripitoisuutta. Tilan filosofia on muovautunut ajan mukana ja tänä päivänä Brigaldaralla tavoitteena on tehdä ajanmukaisia kevyempiä ja tyylikkäitä viinejä; lopputuloksena Amaroneissa ja muissa viineissä korostuvat juuri lajikkeiden aromit ja terroirin vivahteet.
Brigaldara on sitoutunut kestävään viljelyyn ja ympäristövastuuseen koko toiminnassaan. Tilan agronominen johto työskentelee käsityönä, pyrkii säilyttämään kasvien ja ekosysteemien luonnollisen tasapainon sekä vähentää torjunta-aineiden käyttöä minimiin. Todellisesta sitoutumisesta vastuullisuuteen kertoo mm. Equalitas-sertifiointi, joka kattaa kaikki toiminnot viinitarhalla ja kellarissa, sekä Gambero Rosson myöntämä Sustainable Winery -palkinto vuonna 2021. Vuosittaiset vastuullisuuskertomukset todistavat, että kehitystyö ja teot dokumentoidaan ja kolmas osapuoli valvoo jatkuvaa kehitystä.
Vierailu Brigaldarassa on elämys, jossa Valpolicellan historia ja tilan ainutlaatuiset maisemat kietoutuvat yhteen. Päivittäiset viininmaistelut järjestetään viihtyisässä tasting-tilassa, josta avautuu upeat näkymät Maranon laaksoon ja Valpolicella Classicon sydämeen. Vaihtoehtoisesti vierailijat voivat nauttia viineistä Locanda Case Vecie -tilalla, vanhojen puiden varjossa Grezzanan kuusimetsien laidalla.
Brigaldaran viinejä on saatavilla mm. asiantuntevissa ravintoloissa sekä Bottlescoutsin verkkokaupasta.
Ravintola-asiakkaamme voivat tilalta Brigaldaran viinejä kätevästi suoraan Winetto-palvelun kautta. Voit myös tarvittaessa kääntyä myyntitiimimme puoleen: info@brukett.fi.