£0.00

Tuotetunnus (SKU): 1862 Osastot: , Avainsana tuotteelle

FISKARSIN PANIMO KAKSI KOTIA VAILLA HUMALAA WILD HERB GRUIT

Suomi
  • Kaksi Kotia on humalaton olut, jolla on kaksi kotia. Yhteistyössä Hiisi-panimon kanssa back in the day suunniteltu ja pantu, todellinen erikoisuus, palkittu kulttiklassikko olueksi, jonka maku tulee panimon läheltä kerätyistä villeistä yrteistä ja villikäymisestä.
  • Villiyrtit, kuten pujo ja mesiangervo tuovat maku- ja tuoksumaailmaan vahvaa yrttisyyttä. Olutta ei ole hapatettu erikseen, vaan happamuus tulee yrttien kaarnasta ja on varsin monitahoinen ja antaa jopa viinimäisiä vivahteita olueen.
  • Gruit on vanha oluttyyli vuosisatojen takaa, jolloin panimolla ja krouvissa ei hygienia ollut nykytasoa. Kun olut alkoi happanemaan, hakivat krouvien ja panimoiden naiset lähistöltä yrttejä ja kukkia oluen sekaan laitettavaksi, jotta siitä saatiin juotavampaa ja näin muutamia päiviä lisämyyntiaikaa. Tätä yrttipuskaa kutsuttiin gruitiksi, josta se päätyi kuvaamaan näin maustettua olutta.

Villiyrttigruit sopii erittäin hyvin hapokkaan ja kuivan valkoviiniin ystäville sekä ruokajuomana että ruuanlaitossa käytettäessä. Esimerkiksi osso buccoon tai risottoon saa paljon aromeja ja hapokkuutta lisäämällä viinin sijaan Kaksi Kotia Vailla Humalaa.

Juomatyyppi Muu olut
Alkoholipitoisuus 5,5 %
Pakkaustyyppi Lasipullo
Pakkauskoko 37,5 cl

Ohramallas

FISKARSIN PANIMO KAKSI KOTIA VAILLA HUMALAA WILD HERB GRUIT

Suomi
ALKOHOLIA

5,5 %

PAKKAUSKOKO

37,5 cl

FISKARSIN PANIMO KAKSI KOTIA VAILLA HUMALAA WILD HERB GRUIT Lasipullo 37,5cl

Fiskarsin Panimo on perustettu vuonna 2011 ja sen ensimmäinen olut tuli markkinoille kesällä 2012. Aluksi oluita pantiin Mäntsälässä Rekolan Panimon nimellä, kunnes vuonna 2014 panimo muutti Fiskarsin ruukin vanhaan veitsitehtaaseen, saaden pian nimekseen Fiskarsin Panimo. Fiskarsin puhdas luonto toimii oluentekijöiden innoittajana sekä uusien raaka-aineiden ehtymättömänä lähteenä, josta voidaan voidaan ammentaa loputtomasti eri makuja. Humalailoittelun asemesta Fiskarsin Panimo hakee makumaailmansa monipuolisista mallaspohjista, erilaisten hiivojen ominaisuuksista sekä taidokkaasta maustamisesta. Tähän mennessä oluita on maustettu muun muassa kuusenkerkällä, siankärsämöllä, pakuriteellä, apilalla, pujolla, mesiangervolla ja kanervalla. Pääpanijana toimii Englannista Suomeen muuttanut cask ale -virtuoosi Simon McCabe. Fiskarsin Panimon filosofiaan kuuluu, että oluet ovat luonnollisista raaka-aineista valmistettuja eläviä oluita. Niitä ei ole suodateta tai pastöroida, vaan ne on pullotetaan juuri sellaisena kuin ne luonnostaan ovat.

Lisätiedot

Vihreät valinnat