Kotimainen pientislaamo, Ägräs Distillery, kuulostaa ehkä hieman vaikealta, mutta nimenä Ägräs on supisuomalainen.
Ägräs (tai Äkräs, Äyräs, Egres, kuten vanhoissa teksteissä mainitaan) tunnetaan suomalaisessa kansanperinteessä kasvillisuuden ja sadon jumalana tai haltijana. Muuan vaikuttaja 1500-luvulta, Mikael Agricola, mainitsi tämän jo listassaan suomalaisista muinaisjumalista. Nimi onkin vuonna 2016 perustetulle tislaamolle luonnollinen, sillä valmistuksessa käytetään paikallisia, käsin kerättyjä, villiyrttejä.
Suomalaisten hyötykasvien viisas tietäjä, Toivo Rautavaara, on ollut Ägräsille suurena inspiraationa. Ägräs Gin sisältää mm. luonnosta poimittua puna-apilaa ja karhunputkea, ja Ägräs Abloom Giniä maustamme paikallisella hunajalla. Ägräsin nokkoslonkero taas maistuu alkukesältä, nokkosilta ja kirpakalta sitrukselta.
Fiskarsin Vanhalla Veitsitehtaalla tislataan kuparipannussa käsityönä ginejä ja akvaviittia, joita voi siemailla sellaisenaan, tai juomasekoituksissa. Poikkea Veitsitehtaan baariin cocktailille, kurkkaa samalla sisään tislaamoomme tai tiedustele tulevia cocktailkursseja Kirsiltä. Varsinaisia tislaamokierroksia järjestämme syksystä alkaen, tervetuloa!