Kiinnostaako pienerät ja suuret uutiset? Tilaa sopivan harvoin ilmestyvä uutiskirjeemme.

Tilaa uutiskirjeemme

Maison Willm, Alsace

Willm Cremant pullon vaakakuva

Maison Willmin tarina

Maison Willmin viinit ovat tunnettuja hedelmäisyydestä ja autenttisuudestaan, mikä on vuosien kokemuksen sekä sukupolvelta toiselle siirtyneen osaamisen tulosta.

Viinitalon tarina alkoi Barrin pienestä kaupungista vuonna 1896, kuuluisan Clos Gaensbrœnnelin sydämestä. Alue sijaitsee upean Grand Cru Kirchberg de Barrin juurella, yhdellä Alsacen 51 grand cru -alueesta. Tarhan kuiva ja aurinkoinen mikroilmasto, sekä savinen ja kalkkinen maaperä antavat terroirille sen poikkeuksellisen laadun. Alsace on tunnettu erityisesti valkoviineistään, ja Alsacen crémantien suosio on kiihtynyt viime vuosina merkittävästi.

Grand Cru Kirchberg de Barrin majesteettisten rinteiden juurella Willmin perhe perusti saman nimisen viinitilan. Tilaa leimaa ainutlaatuinen terroir ja vaihtelevat maisemat, jotka ilmentävät uniikkia viinialuetta. Terroir hyötyy kuivasta ja aurinkoisesta mikroilmastosta sekä pääasiassa graniitti- ja savi-kalkkipitoisista maaperistä, jotka tuovat viineihin raikkautta, tarkkuutta ja hienostuneisuutta. Alueen jyrkkyys on kuitenkin tehnyt viljelyn haastavaksi.

Paikallinen asukas, Adolphe Willm, ihastui alueen laatuun ja sai syvän kiinnostuksen terroirin työstämiseen. Aluksi hän työskenteli sekä ravintoloitsijana että viininviljelijänä, mutta intohimo alueen viinejä kohtaan vei hänet nopeasti täysipäiväiseksi viininviljelijäksi, ja näin sai alkunsa Maison Willm.

rypäleiden poimijat Alsacessa

Kansainvälistyminen

Willmin kuivat ja mineraaliset viinit olivat erityisen suosittuja anglosaksien keskuudessa. 1930-luvulla Willm alkoi kansainvälistää liiketoimintaansa, ja viinit olivat Alsacen ensimmäisä, joita vietiin Yhdysvaltoihin kieltolain päätyttyä. Willmin viinejä tarjoiltiin myös kuuluisalla transatlanttisella matkustajalaivalla, Francella.

Legendan mukaan pulloja aistillista Clos Gaensbroennelia löytyi Al Caponen viinikellareista vuonna 1939.

Siitä lähtien, kun Maison Willm perustettiin virallisesti nimellä “Alsace Willm”, se on saavuttanut maailmanlaajuista mainetta. Willmin viineillä on ansaittu maine hienostuneina mutta helposti lähestyttävinä, ja niitä pidetään oivallisina gastronimisina viineinä (eli viinejä on vaivatonta yhdistää erilaisiin ruokiin).


Willm Clos Gaensbroennel -tarha

Maison Willm tänä päivänä

Willm pyrkii Alsacen johtavaksi viinibrändiksi, kilpailuetuinaan historiallinen osaaminen sekä ainutlaatuinen terroir. Nykyään Maison Willmin perilliset, kuusi viininviljelijää, pitävät tätä osaamista elossa kunnioittaen perinteitä ja luontoa.

Korkeat laatustandardit, kunnioitus ja vastuullisuus ovat viinitalon toiminnan ytimessä. Maison Willmin viininviljelijöitä yhdistää sama tavoite: etsiä jatkuvasti parempaa tasapainoa maaperän, viininvalmistuksen ja ilmaston välillä, samalla kunnioittaen luonnon monimuotoisuutta. Päätös käyttää kestävän kehityksen mukaisia viljelymenetelmiä osoittaa sitoutumistamme ympäristöön ja tekee alsacelaisesta terroirista talolle ensisijaisen tärkeän.

”Maa on se, joka synnyttää suuret viinit – emme saa koskaan unohtaa sitä.” – Jean-Luc Ostertag, Willmin viininviljelijä

Kestävän kehityksen periaatteet viinintuotannossa

Maison Willm on sitoutunut AgriConfiance®-merkkiin, ja tavoitteena on laajentaa kestävän viljelyn toimintatapoja entisestään. Tämä virallinen peruskirja saatiin vuonna 2012, ja se kattaa monia eri osa-alueita, mukaan lukien terveyden ja koko tilan korkeiden standardien turvallisuusmääräykset, selkeän jäljitettävyyden sekä luonnonvaroja suojelevan ja ympäristöystävällisen lähestymistavan.

Se, että 100 % Maison Willmin viljelypalstoista on nykyään AgriConfiance®-sertifioituja, on osoitus talon syvästä sitoutumisesta terroirin suojelemiseen.

Viini, joka on peräisin poikkeuksellisesta terroirista, saa ensisijaisesti laatunsa rypäleiden laadusta. Korjaamme sadon rypäleiden optimaalisen kypsyyden hetkellä, mikä mahdollistaa parhaimman mahdollisen mehun saamisen. Rypäleiden käsittelyä rajoitetaan, jotta hedelmän eheys säilyy ja rypäleiden todellinen luonne pääsee esiin.

Viini, joka on peräisin poikkeuksellisesta terroirista, saa ensisijaisesti laatunsa rypäleiden laadusta. Korjaamme sadon rypäleiden optimaalisen kypsyyden hetkellä, mikä mahdollistaa parhaimman mahdollisen mehun saamisen. Rypäleiden käsittelyä rajoitetaan, jotta hedelmän eheys säilyy ja rypäleiden todellinen luonne pääsee esiin.

Willmin enologit ovat sitoutuneet puuttumaan viininvalmistusprosessin kaikkiin vaiheisiin vain silloin, kun se on ehdottoman välttämätöntä. Esikäyminen on ratkaisevan tärkeää viinin onnistumiselle, ja talo käyttää pneumaattisia prässejä varmistaakseen parhaat mahdolliset rypäleidenkäsittelyolosuhteet. Mehut käsitellään ja käytetään erityisillä hiivoilla lämpötilasäädetyissä terästankeissa. Viinit jätetään kehittymään näihin tankkeihin tai siirretään sammioihin, joissa sulfiittien käyttöä rajoitetaan vain välttämättömään minimiin. Panostamalla viininvalmistuksene aikaa ja erityistä huolellisuutta, tuottaa Maison Willm moitteettoman laadukkaita ja vertaansa vailla olevia elegantteja viinejä.

Willmin viinit

Maison Willmin trendikkäät crémantit löydät Alkon valikoimasta.

Ravintola-asiakkaamme voivat tilalta Maison Willmin viinejä kätevästi suoraan Winetto-palvelun kautta. Voit myös tarvittaessa kääntyä myyntitiimimme puoleen: info@brukett.fi.