Kiinnostaako pienerät ja suuret uutiset? Tilaa sopivan harvoin ilmestyvä uutiskirjeemme.

Tilaa uutiskirjeemme

Eric Louis

Kuvat: Eric Louis – Les Celliers de la Pauline

Paulinen perintö

Eric Louis’n tila – Les Celliers de la Pauline – viljelee Loiren klassikoita 35 hehtaarin mosaiikkisella terroirilla, modernia kellarityöskentelyä ja sukupolvien perintöä kunnioittaen. Puhdas, vähäsulfiittinen ja terroiria korostava viininteko on talon tunnusmerkki.

Tilan juuret ulottuvat aikaan, jolloin Eric Louis’n isoisoäiti Pauline myi viinejään Loire-laakson toreilla. Vuonna 1890 perustettu Les Celliers de la Pauline siirtyi sukupolvelta toiselle, ja 1980-luvulla Ericin vanhemmat Ginette ja Leon nostivat tilan tunnettuutta keskittymällä täysipainoisesti viininviljelyyn. Nykyinen viinintekijä Eric edustaa jo neljättä sukupolvea Sancerressa – ja Pauline on yhä kunnianosoituksena sekä tilan nimessä että yhdessä sen erikoiserissä, joka kypsyy akaasiatynnyreissä.

Mies (Eric Louis) kellarissa viinitynnyrien keskellä
Eric Louis

Sancerre ja Loiren laakson monimuotoinen terroir

Tilan 35 hehtaarin viinitarhat jakautuvat noin 60 palstaan Thauvenayn, Ménétréol-sous-Sancerre’n ja Vinonin kylissä. Rinteet, joilla kasvaa Sauvignon Blancia ja Pinot Noiria, ovat osa Thauvenayn geologista siirtymää – flinttiä, kalkkikiveä, savi-kalkkikiveä ja savi-silttiä.
Tämä maaperien kirjo tuottaa viinejä, jotka vaihtelevat mineraalisista ja terävistä täyteläisiin ja moniulotteisiin. Talon filosofia on löytää jokaiselle terroirille paras ilmaisutapa: joskus yhden tarhan viinillä, joskus täydellisellä sekoituksella.

Eric Louis’n viinit valmistetaan rypäleiden optimaalinen kypsyys ja terroirin vivahteet edellä. Sulfiititon käymisprosessi ja vähäinen kokonaissulfiitti tuottavat viinejä, joissa mineraalisuus, raikkaus ja puhtaus nousevat kirkkaina esiin. Tila erottelee jokaisen palstan mehut ja jäljittää niiden alkuperän tarkasti – tämä antaa mahdollisuuden joko yhdistää terroireja moniulotteisiksi cuvéiksi tai pullottaa ne omiksi tarkkarajaisiksi viineiksi. Sancerren ohella tilan tuotannossa on muita Loiren laakson klassikoita, kuten Pouilly-Fumé, Menetou-Salon tai Quincy.

Moderni kellari, klassiset juuret

Les Celliers de la Pauline toimii maan tasossa, mikä vähentää tulvariskiä ja tekee työn kulusta tehokasta. Kellari modernisoitiin 2000-luvulla, jotta viineille saataisiin ihanteelliset kypsytys- ja valmistusolosuhteet. Pneumaattiset puristimet, lämpökontrolloidut terästankit, biokontrolli ja typen käyttö hapettumisen estämiseksi mahdollistavat hyvin vähäisen sulfiittimäärän. Hygienia on tinkimätöntä: höyry- ja osmoosivesipuhdistus ilman puhdistusaineita sekä HACCP-sertifioitu prosessi takaavat puhtaat viinitarpeet.

Luonnon ehdoilla – kohti täysin orgaanista viljelyä

Tila on sitoutunut ympäristövastuuseen ja luonnon monimuotoisuuden vaalimiseen. Vuodesta 2020 alkanut muutos kohti luomua toi Sancerre-viineille Ecocert-sertifikaatin 2023 ja Quincy seurasi vuonna 2024.

Työ tehdään käsityönä ja tarkasti: ei torjunta-aineita, ei hyönteismyrkkyjä, mekaaniset maanmuokkaukset, rivien ilmastus, rypäleiden harvennus ja jatkuva seuranta – kaikki laadukkaiden rypäleiden varmistamiseksi.

Saatavuus

Eric Louis’n tuotteita on saatavilla mm. Bottlescoutsin verkkokaupassa.

Eric Louis’n tuotteet ravintolaasi?

Ravintola-asiakkaamme voivat tilata Eric Louis’n viinejä suoraan Winetto-palvelun kautta. Voit myös tarvittaessa kääntyä myyntitiimimme puoleen: info@brukett.fi.