£0.00

Tuotetunnus (SKU): 3375 Osastot: , Avainsana tuotteelle

CASTELLARO NERO OSSIDIANA

Italia
2020
  • Pienellä Liparin vulkaanisella saarella tuotettu huippuviini. Lajikkeina ovat paikallinen Corinto Nero 90% ja Sisiliasta tuttu Nero d’Avola 10%. Välimeren välitön läheisyys, vulkaaninen maaperä ja pitkä kuorikäyminen ovat tuottaneet tasapainoisen keskitäyteläisen viinin, jonka aromeissa on kypsää kirsikkaa, mausteisuutta ja välimeren yrttejä. Corinto Nero antaa viinille myös raikkautta ja eleganssia. Käymistä seurasi 12 kuukautta kestänyt kypsytys tammitynnyreissä. Tenuta di Castellaron lippulaiva, upea välimerellinen viini. Nauti esimerkiksi yrteillä ja valkosipulilla maustettun karitsanfileen kanssa. Viini on sertifioidusti luomua ja se sopii myös vegaaneille.
  • 92/100p Wine Advocate

Juomatyyppi Punaviini
Alkoholipitoisuus 13 %
Pakkaustyyppi Lasipullo
Pakkauskoko 75 cl
Rypäle Corinto Nero 90% - Nero d'Avola 10%

Sokeripitoisuus 1,0 g/l

Sulfiitti

CASTELLARO NERO OSSIDIANA

Italia
2020
ALKOHOLIA

13 %

PAKKAUSKOKO

75 cl

Tenuta di Castellaro on ainutlaatuinen viinitila Sisilian pohjoispuolella sijaitsevalla pienellä Liparin saarella. Lipari on Liparisaarten suurin saari ja sijaitsee noin 30 kilometriä Sisilian rannikosta pohjoiseen. Liparin pinta-ala on 37,6 km² ja asukkaita on vajaat 13 000. Se on yksi seitsemästä Etnan ja Vesuviuksen välillä sijaitsevasta tuliperäisestä saaresta. Tila perustettiin Bergamosta kotoisin olevien Massimo Lentschin and Stefania Frattolillon toimesta vuonna 2005. Tilan agronomi on Fruilin viinialueella kannuksensa ansainnut Alessandro Zanutta ja pääviinintekijänä toimii Emiliano Falsini, jonka työuraan on mahtunut mm. Robert Mondavin ja Villa Marian viinitalot sekä syvällinen perehtyminen luomutuotantoon.

Tenuta di Castellarolla on noin 20 hehtaaria tarhoja Liparin saarella ja tarhojen maaperä on puhtaasti vulkaanista, sisältäen mm. fosforia, kaliumia, rautaa, magnesiumia ja kalsiumia. Välimeren läheisyys antaa myös viineille tietyn ”suolaisuuden” vaikutelman. Lajikkeina viljellään paikallisia Malvasia delle Lipari ja Corinto Nero sekä Sisiliasta tuttuja Nero d’Avola, Carricante, Alicante and Moscato Bianco. Rypäleet ovat luomuviljeltyjä ja viinit tuotetaan tilan huippumodernissa viinikellarissa, jossa kaikki panostukset tähtäävät erinomaiseen laatuun. Tenuta di Castellaro on käytännössä Liparin saaren ainut merkittävä viinitalo ja sen viinit ovat äärimmäisen moniulotteisia ja upeita ja ne sopivat vegaaneille.

Lisätiedot

Vihreät valinnat