Fiskarsin Panimo

Mikä on Fiskarsin Panimo?

Fiskarsin Panimo on Jari Leinosen vuonna 2011 perustama pienpanimo, jonka oluet ovat luonnollisista raaka-aineista valmistettuja eläviä oluita. Niitä ei ole suodatettu tai pastöroitu, vaan ne ovat päätyneet pakkauksiinsa juuri sellaisena kuin oluet luonnostaan ovat. Panimo on tunnettu kokeilevasta tyylistään: villihiivojen käyttämisestä, lähimetsien yrteistä sekä tammikypsytyksestä.

Panimo toimi aiemmin nimellä Rekolan Panimo, mutta toiminnan muutettua Fiskarsin vanhalle veitsitehtaalle muuttui nimikin melko pian Fiskarsin Panimoksi. Jarin johtaessa nykyään koko Veitsitehtaan juomavalmistusta, toimii Fiskarsin Panimon pääpanijana britti Simon McCabe tiimissään Jenni Danielsson. Laboratoriossa Tatu Hiitola pitää tarkkaa huolta tuotannon laadusta.

Panimon klassikoita on kuusenkerällä maustettu Metsän Henki, ja kokeellista villihiivapuolta edustaa mm. Lampi Wild Ale, Fiskarsin Panimon mixed fermentation -hapanolutprojektin kiintotähti, perinteisten mannermaisten hapanoluiden inspiroima vaalea olut. Testaa myös Hiisi-panimon kanssa yhdessä kehiteltyä Kaksi Kotia Vailla Humalaa -gruitia, joka voitti oman sarjansa Vuoden Olut 2021 -kilpailussa.

Tuotteita on saatavilla niin Veitsitehtaan juomapuodista, kuin Alkoista ja päivittäistavarakaupoista, sekä ravintolamyynnistä. Tervetuloa tutustumaan panimoon Fiskarsiin!